Mamy do Was pytanie - kto zgadnie, która z dziewczynek to Calineczka?

W tym roku Olga i jej siostry kończą 5 lat. Czas pędzi jak szalony, a dziewczyny rosną, można powiedzieć, jak na "drożdżach". Od września ubiegłego roku Córki uczęszczają do przedszkola. Pomimo wielu naszych obaw o zdrowie Olgi, ona całkiem nieźle sobie radzi.

Olga – już niebawem 5-letnia Calineczka

Olga z całej Trójki nadal waży najmniej, tylko 11kg, czyli tyle co niespełna dwuletnie dziecko.
Zdrowotnie Olga wciąż zmaga się z dysplazją oskrzelowo- płucną, na szczęście już coraz częściej bez leków. Zdecydowanym plusem jest fakt, iż z wizyt u lekarzy, których Olga odwiedza z roku na rok jest dużo mniej. Obecnie nasza Calineczka zostaje pod kontrolą kardiologa i pulmonologa. W kwietniu 2015 roku Olga przeszła zabieg zamknięcia drożnego przewodu tętniczego Botalla (PDA) w Klinice Kardiochirurgii Dziecięcej w Poznaniu.

Olga uwielbia chodzić z siostrami do przedszkola. Pomimo, iż jest w grupie starszaków świetnie daje sobie radę. Rozwojem nie odstaje zbyt dużo od rówieśników.
Calineczka jest bardzo pogodnym i niesamowicie pozytywnie nastawionym do życia dzieckiem. Dla nas jako rodziców jest niejednokrotnie lekiem na smutne chwile ☺