"NOWA" PODOPIECZNA FUNDACJI - ANDŻELIKA :)

Miło nam poinformować, że do grona naszych Podopiecznych dołączyła Andżelika. W załączeniu kilka słów o niej samej o jej pracowitości i wytrwałości w walce z chorobami, które u niej zdiagnozowano. Jest dzielną siedmiolatką, pełną radości, zobaczcie sami.

Witam,

Jestem mamą siedmioletniej dziewczynki. Andżelika urodziła się 6.08.2011 roku w Pyrzycach. Od momentu przyjścia na świat córka zmaga się z wieloma chorobami m.in. z alergią, padaczką i refluksem pokarmowym i moczowodowym. W czwartym miesiącu życia Andżelika zaczęła miewać bezruchy i utrzymywanie wzroku w jednym punkcie. Byliśmy częstymi „gośćmi” lokalnych szpitali, w trakcie których diagnozowano nowe choroby. Na dzień dzisiejszy dziewczynka jest intelektualnie upośledzona (w stopniu umiarkowanym), posiada SI i zaburzenia impresyjno-ekspresyjne mowy oraz WWR. Większość chorób (w tym padaczka) wyciszyły się, ale niestety rozwój córki bardzo „zwolnił” i istnieje ryzyko, że zahamuje jeszcze bardziej. Mowa Andżeliki jest zrozumiana tylko dla bliskich. Na co dzień Andżelice pomagają pedagodzy z przedszkola i ćwiczenia usprawniające. Andżelika miewa gorsze dni- miewa lęk przed rozstaniem z mamą, bywa nadpobudliwa i wiele sytuacji ją drażni, ale radzimy sobie :)

Pomimo tego córeczka jest wspaniałym, wesołym dzieckiem, które ma tysiące pomysłów na minutę. W sierpniu 2018 br. zaplanowaliśmy dla córki wyjazd na turnus logopedyczny w ramach rehabilitacji. Chcemy pomóc Córce, dlatego prosimy też fundację o wsparcie.

Mama Andżeliki