Podopieczni

Prośba rodziców Tadka

Tadek urodził 28.08.2009r. w Krakowie ze skrajnie ciężką wadą serca- zespołem niedorozwoju serca lewego (HLHS). W połowie września odbyła się pierwsza operacja zmodyfikowaną metodą Norwooda. Druga operacja met. Hemi-Fontanna miała miejsce 15.01.2010r.

2012-03-12 | więcej »

Pomóżmy Mateuszowi

Fundacja OLIWIA włączyła się do akcji pomocy Mateuszowi, cierpiącemu na chorobę serca. Poniżej publikujemy list rodziców Mateusza. Prosimy wszystkich ludzi dobrej woli o pomoc finansową. Zebrane środki w stu procentach zostaną przeznaczone na sfinasowanie operacji serca Mateusza.

2011-10-25 | więcej »

Pomóżmy Justynie wygrać życie.

Justyna Kurowska jest młodą dziewczyną chorującą na genetyczną chorobę: ataksję móżdżkowo- rdzeniową. Jest już czwartym pokoleniem dotkniętym tym schorzeniem.

2011-10-13 | więcej »

Paulinka Pruszyńska

Nasza fundacja objęła swoją opieką Paulinkę Pruszyńską.
Dziewczynka urodziła się 29.11.2009r. z obustronnym (najcięższej postaci) rozszczepem podniebienia, oraz wadą obu dłoni.

2010-12-20 | więcej »

Paweł Żaczek

Paweł Żaczek urodził się z: przepukliną oponowo-rdzeniową, wodogłowiem, epilepsją, porażeniem kończyn dolnych+ stopy końsko szpotawe, zespołem Arnola – Chiariego( zaczepiony rdzeń na skoliozie kręgosłupa), powiększonym ciałem modzelowatym oraz nawracającymi infekcjami pęcherza i nerek, refluks 3 stopnia.

2011-05-30 | więcej »

Weronika Niczyporuk ur. się 24.04.2009.

Kiedy miała półtora roku zdiagnozowano u niej nowotwór (siatkówczak złośliwy)obu gałek ocznych. W grudniu 2010. w Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie usunięto dziecku lewe oko, wstawiając tymczasową protezę. Potrzebna będzie właściwa proteza oka.

2011-03-04 | więcej »