Podopieczni

Calineczka kończy niebawem 5 lat :)

Mamy do Was pytanie - kto zgadnie, która z dziewczynek to Calineczka?

W tym roku Olga i jej siostry kończą 5 lat. Czas pędzi jak szalony, a dziewczyny rosną, można powiedzieć, jak na "drożdżach". Od września ubiegłego roku Córki uczęszczają do przedszkola. Pomimo wielu naszych obaw o zdrowie Olgi, ona całkiem nieźle sobie radzi.

2017-02-22 | więcej »

Krzyś Niklas - trzy lata później : )

Mam na imię Krzyś. Mam 3 lata. Jestem wyjątkowy, ponieważ posiadam dodatkowy chromosom 21- mam trisomię 21 czyli zespół Downa.Jestem bardzo wesołym chłopcem, uwielbiam muzykę i granie na różnych instrumentach. Od niedawna samodzielnie chodzę, nauczyłem się też podskakiwać. Muszę jeszcze dużo pracować z panią logopedą... choć rodzice świetnie mnie rozumieją.

2017-02-21 | więcej »

Zuzia... Zuzka... Zuzanka ....

Zuzia przyszła na świat miesiąc wcześniej. Już w szpitalu dowiedzieliśmy się, że jest dzieckiem niesłyszącym. I chociaż informacja spowodowała wiele łez, pojawiła się iskierka nadziei – możliwość wszczepienia implantu ślimakowego.

2016-04-13 | więcej »

KUBA

Kubuś urodził się w 2004 r. z obustronnym niedosłuchem.
W wieku ok. 1,5 roku dostał aparaty słuchowe. Początkowo wydawało się, że aparaty przynoszą oczekiwany skutek, tzn. był kontakt
z dzieckiem na drodze werbalnej, rozwijała się mowa.

Niestety z nieznanych powodów słuch Kuby się pogarszał. Kiedy progi słyszenia na obu uszach przesunęły się w granice 80dB zdecydowaliśmy się na wszczepienie implantów ślimakowych.

2016-02-22 | więcej »

Wiosna u Calineczki

Dziś Olga i jej siostry mają już 2 latka i 8 miesięcy. My jako rodzice nie wiemy, kiedy ten czas minął.Z jednej strony cieszymy się, że nasze córki z wiekiem mają się zdrowotnie coraz lepiej, z drugiej zaś strony aż łza się w oku kręci, kiedy dzieci tak szybko rosną ;)

2015-03-20 | więcej »

CALINECZKA POTRZEBUJE SZCZEPIONKI !!!!

Jesteśmy rodzicami trojaczków - dziewczynek, które przyszły na świat w dniu 6 czerwca 2012 roku w Szpitalu Zdroje. Córki nasze urodziły się w 29 tygodniu ciąży, ze skrajnie niską masą urodzeniową. Największa z nich – Zosia – ważyła przy urodzeniu
1070 gram, średnia – Zuza – 770 gram i najmniejsza – Olga – jedynie 470 gram. Cała trójka bezpośrednio po porodzie przekazana została na Oddział Intensywnej Terapii Noworodka w Szpitalu Zdroje. Stan ogólny całej trójki po porodzie był ciężki.

2012-12-06 | więcej »
1 [ 2 ] [ 3 ] następna >>>