Podopieczni

Olga Tunkiewicz

Mam na imię Olga i mam 29 lat. Jeszcze kilka lat temu sądziłam, że mogę zrobić wszystko...

Przeczytajcie historię Olgi, która nadal wierzy, że zdobędzie ŚWIAT a to co ją teraz dotknęło pokona. Czy zechcecie pomoc Oldze ? , wierzymy, że TAK.

2019-01-10 | więcej »

Krzyś Niklas - trzy lata później : )

Mam na imię Krzyś. Mam 3 lata. Jestem wyjątkowy, ponieważ posiadam dodatkowy chromosom 21- mam trisomię 21 czyli zespół Downa.Jestem bardzo wesołym chłopcem, uwielbiam muzykę i granie na różnych instrumentach. Od niedawna samodzielnie chodzę, nauczyłem się też podskakiwać. Muszę jeszcze dużo pracować z panią logopedą... choć rodzice świetnie mnie rozumieją.

2017-02-21 | więcej »

Zuzia... Zuzka... Zuzanka Ostrowska

Zuzia przyszła na świat miesiąc wcześniej. Już w szpitalu dowiedzieliśmy się, że jest dzieckiem niesłyszącym. I chociaż informacja spowodowała wiele łez, pojawiła się iskierka nadziei – możliwość wszczepienia implantu ślimakowego.

2016-04-13 | więcej »

KUBA BAŁDYGA

Kubuś urodził się w 2004 r. z obustronnym niedosłuchem.
W wieku ok. 1,5 roku dostał aparaty słuchowe. Początkowo wydawało się, że aparaty przynoszą oczekiwany skutek, tzn. był kontakt
z dzieckiem na drodze werbalnej, rozwijała się mowa.

Niestety z nieznanych powodów słuch Kuby się pogarszał. Kiedy progi słyszenia na obu uszach przesunęły się w granice 80dB zdecydowaliśmy się na wszczepienie implantów ślimakowych.

2016-02-22 | więcej »