Podopieczni

OLEŃKA KOWALEWSKA NOWA PODOPIECZNA

Historia Oleńki..

Jesienią 2018 roku u naszej niespełna rocznej córki zdiagnozowano nowotwór kości promieniowej prawego przedramienia. Po wykonaniu badań histopatologicznych i dwóch miesiącach oczekiwań szczęśliwie okazało się, że nie ma on cech złośliwości. Ola została poddana operacji, podczas której usunięto jej guza oraz uzupełniono ubytki kości. Nasze dziecko przez pół roku miało rączkę w gipsie oraz założony stabilizator zewnętrzny. Niestety zabieg chirurgiczny nie przyniósł pożądanych efektów.

2019-11-29 | więcej »

Maja Mączniańska – walka z SMA

Cześć jestem Maja. Mam 7 lat. Zmagam się z genetyczną chorobą Rdzeniowy Zanik Mięśni. Staram się być bardzo samodzielna,ale żeby tak było, potrzebna jest mi stała rehabilitacja ruchowa oraz opieka wielospecjalistyczna. Pomożesz mi?

2019-11-27 | więcej »

2019-01-10 | więcej »

Krzyś Niklas - trzy lata później : )

Mam na imię Krzyś. Mam 3 lata. Jestem wyjątkowy, ponieważ posiadam dodatkowy chromosom 21- mam trisomię 21 czyli zespół Downa.Jestem bardzo wesołym chłopcem, uwielbiam muzykę i granie na różnych instrumentach. Od niedawna samodzielnie chodzę, nauczyłem się też podskakiwać. Muszę jeszcze dużo pracować z panią logopedą... choć rodzice świetnie mnie rozumieją.

2017-02-21 | więcej »

Zuzia... Zuzka... Zuzanka Ostrowska

Zuzia przyszła na świat miesiąc wcześniej. Już w szpitalu dowiedzieliśmy się, że jest dzieckiem niesłyszącym. I chociaż informacja spowodowała wiele łez, pojawiła się iskierka nadziei – możliwość wszczepienia implantu ślimakowego.

2016-04-13 | więcej »

KUBA BAŁDYGA

Kubuś urodził się w 2004 r. z obustronnym niedosłuchem.
W wieku ok. 1,5 roku dostał aparaty słuchowe. Początkowo wydawało się, że aparaty przynoszą oczekiwany skutek, tzn. był kontakt
z dzieckiem na drodze werbalnej, rozwijała się mowa.

Niestety z nieznanych powodów słuch Kuby się pogarszał. Kiedy progi słyszenia na obu uszach przesunęły się w granice 80dB zdecydowaliśmy się na wszczepienie implantów ślimakowych.

2016-02-22 | więcej »