Krzyś Niklas - trzy lata póżniej

Mam na imię Krzyś. Mam 3 lata. Jestem wyjątkowy, ponieważ posiadam dodatkowy chromosom 21- mam trisomię 21 czyli zespół Downa.Jestem bardzo wesołym chłopcem, uwielbiam muzykę i granie na różnych instrumentach. Od niedawna samodzielnie chodzę, nauczyłem się też podskakiwać. Muszę jeszcze dużo pracować z panią logopedą... choć rodzice świetnie mnie rozumieją.

2017-02-21 | więcej »

Zuzia... Zuzka... Zuzanka ....

Pomóżmy Zuzi wejść do świata bajek, piosenek, śmiechu...

...do świata dźwięków

2017-02-08 | więcej »

Waleczny Krzyś

Nasz synek Krzysiu Niklas jest wyjątkowy od samego początku- także poprzez posiadanie dodatkowrgo chromosomu 21 (trisomia 21- zespół Downa). Krzysiu przyszedł na świat jako wcześniak w 35 tygodniu ciąży 28 listopada 2013 r. poprzez cięcie cesarskie. Mierzył zaledwie 50 cm i ważył 2500g. Oddychał jednak samodzielnie, był wydolny krążeniowo. Ze względu na powikłania w ciąży został zabrany od razu na oddział intensywnej terapii na oddziale neonatologii.

2017-02-08 | więcej »

PODZIĘKOWANIE RODZICÓW CALINECZKI

Pragniemy bardzo serdecznie podziękować Fundacji Oliwia oraz wszystkim darczyńcom za pomoc w sfinansowaniu kosztów zakupu specjalistycznej szczepionki przeciwko wirusowi RSV dla naszej najmniejszej córki Olgi Michalak.

2013-04-10 | więcej »

WSPOLNIE POMÓŻMY ZBYSZKOWI

8 listopada Zbyszek Mittelstadt uległ wypadkowi samochodowemu. W stanie krytycznym trafił do szpitala ze złamanym kręgosłupem, połamanymi żebrami i odmą płucną. Obecnie jest sparaliżowany od pasa w dół. Jego rdzeń kręgowy nie został jednak przerwany i świeci jak maleńki płomień w tunelu nadziei.

2014-02-03 | więcej »

PIERWSZA OPERACJA PAULINKI W HAMBURGU

Siedemnastego lipca Paulinka przeszła pierwszą z trzech zaplanowanych wcześniej operacji obu dłoni.
W lewej rączce usunięto kość poprzeczną i przeprowadzono rekonstrukcję więzadeł pobocznych stawu śródręczno-paliczkowego palca serdecznego.

2012-10-05 | więcej »
1 [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] następna >>>