PODZIĘKOWANIE RODZICÓW CALINECZKI

Pragniemy bardzo serdecznie podziękować Fundacji Oliwia oraz wszystkim darczyńcom za pomoc w sfinansowaniu kosztów zakupu specjalistycznej szczepionki przeciwko wirusowi RSV dla naszej najmniejszej córki Olgi Michalak.

Na dzień dzisiejszy Olga waży już prawie 3,5 kilograma, czyli siedmiokrotnie powiększyła swoją wagę urodzeniową (470gram).

Dzięki podanym szczepionkom udało nam się uchronić ją przed poważnymi powikłaniami ostrego zapalenia płuc, które wszystkie trzy nasze maleństwa przeszły w ostatnich tygodniach. Olga wymaga jeszcze ciągłej rehabilitacji metodą NT Bobathow, by dogonić siostry w rozwoju ruchowym oraz codziennych inhalacji, ponieważ wciąż walczy z dysplazją oskrzelowo-płucną. Jest pod stałą opieką kardiologa, nefrologa, pulmonologa.

ak więc przed naszą najmniejszą córką jeszcze długa droga, aby stać się w pełni zdrową. W tym miejscu jeszcze raz bardzo serdecznie dziękujemy w imieniu naszej córki za okazaną pomoc i prosimy o dalsze wsparcie, aby zapewnienić Oldze jak najlepsze warunki rozwoju."